Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния от спанак и свинско с варени картофи

Яхния от спанак и свинско с варени картофи

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Яхния от спанак и свинско с варени картофи
Снимка: NEVI
2 / 3
10/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Кой да предположи, че спанакът така си подхожда със свинското!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г от бут
  • спанак - 500 г
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • домати - 200 мл консерва
  • картофи - 600 - 700 г
  • брашно - 1 - 2 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л
  • олио - 2+2 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри кубчета и ги сложете в подходяща тава. Овкусете със сол, черен пипер и малко олио. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете на умерена фурна до омекване. Почистете, измийте и нарежете картофите на по-едри кубчета.

Сварете ги в подсолена вода до готовност. Отцедете водата и овкусете със сол и черен пипер. Почистете, измийте и нарежете лука и спанака. В подходяща тенджера запържете зеленчуците.

Когато течността се изпари прибавете брашното и запържете за кратко при непрекъснато бъркане. Добавете червения пипер и разбъркайте добре. Прибавете доматите и разбъркайте добре, за да не останат бучки от брашното.

Налейте около 300-400 мл вода, овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Варите на слаб огън около 10-15 минути. После прибавете към ястието изпеченото месо. Оставете да поври на слаб огън за още 5-10 минути.

Сервирайте като по ръба на чинията сипете от варените картофи и в центъра сипете от яхнията. Поръсете готовата порция с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Понякога добавям и еднои или две листчета дафинов лист
11.04.2016 06:47
Pressy
Pressy
Мога да усетя от тук аромата ...ммм...
10.04.2016 22:00