gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Пухкави закуски с пълнеж

Пухкави закуски с пълнеж

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629615371k3
Пухкави закуски с пълнеж
Снимка: NEVI
1 / 8
10/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Неслучайно казват, че закуската е най-важното ядене за деня"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • кисело мляко - 200 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 20 г прясна
  • олио - 2 с.л
  • яйца - 1+1 белтък
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л
  • За пълнежа
  • лук - 300 г кромид
  • свинско филе - 200 г пушено
  • салам - 200 г хамбурски
  • олио - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа нарежете лука на полумесеци и колбасите на кубчета. Запържете ги в олиото и овкусете с подправките. Свалете от котлона и оставете настрани да се охлади. За тестото затоплете прясното мляко, разтворете маята и захарта в него и оставете да шупне за 10-15 минути на топло.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче. В него сипете яйцето, белтъка, олиото, киселото мляко на стайна температура и вече шупналата мая. Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете тестото на осем еднакви топки и оставете да почине за 5-10 минути.

Разточете една топка от тестото на тънка правоъгълна кора и разпределете равномерно малко от пълнежа върху нея. Загърнете късите краища на кората навътре, после и дългите, така че да загърнете хубаво пълнежа. Така направете всички топки тесто.

Готовите закуски подредете в подходяща тава с хартия за печене с разстояние между тях. Оставете да втасат на топло за около един час.

После ги намажете с разбит с една супена лъжица вода жълтък и поръсете с чубрица. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: