Милинки 4 семена

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2061k3072k5
Милинки 4 семена
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
11/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Какво чакате? Запретвайте ръкави и разчистете масата, защото ви предлагаме една страхотно вкусна рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава се излива водата и в нея се размива маята. Белтъкът се разделя от жълтъка и се добавя към маята, а жълтъка се оставя за намазване.

Слагат се солта, захарта, олиото и по малко се изсипва брашното. Замесва се меко тесто. Върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина около 0.5 см. Отгоре се натрошава сиренето и двата края на тестото се прегъват, така че да се срещнат в средата на тестото.

След това се прегъва още веднъж по същият начин и се образува нещо като руло. Нарязва се на филийки, дебели около 1 см. Подреждат се в тава, като леко се застъпват. Тавата се покрива с кърпа и се оставя на топла да втаса тестото.

Когато е готово, жълтъкът се разбива с 1 с. л. олио и 1- 2 капки оцет. С тази смес се намазват милинките и се поръсват със семената. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато са готови, се изваждат и леко се мажат с олио, отново се покриват с кърпа за около 15 минути, да си обиколят нивата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Звучи интересно, но в какво количество трябва да са олиото и маята?
12.04.2016 08:51
1
Покажи всички подкоментари