Песто с магданоз
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с магданоз

Песто с магданоз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Песто с магданоз
Снимка: Fat Berta
1 / 2
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1 бурканче
"Пренесете аромата на Италия и във вашия дом, лесно е с тази изпитана рецепта за Песто с магданоз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте магданоза, нарежете го, като премахнете дръжките, а може и да добавите и тях. Добавете мерудията в чопър, прибавете смлените или натрошени орехи, скълцания чесън.

Долейте 1 с.л. вода, лимонов сок, залейте зехтин на око и пасирайте до хомогенност. При нужда долейте още съвсем малко водичка или още зехтин.

Накрая добавете подправките, настърганото сирене Грана Падано, което може да замените с Пармезан или обикновен твърд кашкавал. Пасирайте финално.

Може да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: