Пилешка яхния с джоджен
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с джоджен

Пилешка яхния с джоджен

Пилешка яхния с джоджен
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Ароматна яхния с пилешко, чийто вкус деликатно се подчертава от джоджена!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо предварително и ако желаете го обезкостете. Загрейте олиото, добавете обеления и нарязан лук на ситно.

Задушете го докато омекне. Прибавете червения пипер и доматите от консерва. Разбъркайте и гответе около 5 минути.

Добавете пилешкото месо и налейте 2 1/2 ч.ч. топла вода. Овкусете със сол и оставете ястието да къкри на тих огън.

Когато яхнията остане на мазнина и водата поизври, добавете брашното при непрекъснато бъркане, предварително разтворено в малко вода. Гответе още 4-5 минути. Добавете ситно нарязания джоджен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: