gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Друсан кебап с гъби и зелен лук

Друсан кебап с гъби и зелен лук

Друсан кебап с гъби и зелен лук
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
14/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
"Ядосаните домакини приготвят много по-вкусен друсан кебап, защото раздрусват тенджерите по-здраво"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парченца и го сложете в тенджера заедно със солта, черния и белия пипер. Налейте една кафеена чашка вода. Похлупете с капак и оставете на умерен огън да се задуши.

Прибавете измитите и почистени гъби и червеният пипер. Когато водата изври, месото и гъбите започват да се пържат и трябва да внимавате да не загорят.

Към края на пърженето добавете нарязания на ситно лук. Похлупете с капака и оставете лука да се задуши заедно с месото и гъбите. Няколко пъти раздрусайте тенджерата заедно с капака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: