gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от зелен фасул с чесън

Салата от зелен фасул с чесън

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3096034
Салата от зелен фасул с чесън
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
15/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
"Ароматна и толкова лесна за приготвяне, че чак ни яд, че не сме я опитали по-рано"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • чесън - 3 глави стар или 2 връзки зелен
  • хималайска сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изчиства и сварява.

Чесънът се начуква с малко сол и се обърква с оцета и олиото. Така престоява около час в хладилник, да ароматизира олиото.

През това време фасулът изстива и се реже на половинки, ако са много големи чушките.

Накрая се залива с чесъна, олиото и оцета.

Всичко се обърква добре и отново престоява в хладилник, но този път заедно с ракията, с която ще се консумира.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: