Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Кордон бльо с гъби и сос Бешамел

Кордон бльо с гъби и сос Бешамел

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Кордон бльо с гъби и сос Бешамел
Снимка: Натали Тихова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Някои рецепти изискват от нас да прекараме повече време в кухнята, но резултатът си струва, уверяваме ви"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • гъби - 250 г
  • кашкавал - 100 - 200 г
  • шунка - 4 кръгчета
  • сол
  • черен пипер
  • За панировката
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно
  • галета
  • За соса
  • масло - 50 г краве
  • брашно - 3 - 4 с.л
  • прясно мляко - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме си хубаво пържолите и овкусяваме с сол и черен пипер. Върху всяка една слагаме по 3-4 тънки резенчета кашкавал и по 1 парче шунка, навиваме на руло и захващаме в края с клечка за зъби.

Овалваме в брашно, яйце и галета, запържваме в сгорещено олио от двете страни.

За соса:

Запържваме си гъбите с маслото и брашното, добавяме млякото и бъркаме до сгъстяване, добавяме сол и черен пипер.

В подходящ дълбок съд за печене подреждаме рулата и изливаме соса. Печем около 30 минути на 200 градуса. Настъргваме кашкавала и изключваме фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: