Пържени тиквички с оцет и чесън
Pržene tikvice sa sirćetom i belim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Пържени тиквички с оцет и чесън

Пържени тиквички с оцет и чесън

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
6233k1k3k8
17/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Мезенце за ракийка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива, няма нужда да се бели, и се нарязва на кръгчета с дебелина 1-2 см.

В съд се слага около 1 пръст олио и се слага на котлона да се загрее.

Когато олиото се загрее, се подрежда 1 ред от тиквичките; трябва да са покрити с олио. Когато са изпържени, се вадят и се повтаря, докато се изпържат всичките парченца.

Когато тиквичките са изпържени, се поръсват със сол на вкус и се разбъркват, за да поеме добре. Нарязва се 1 скилидка чесън и се добавя при тиквичките.

Поливат се с оцет на вкус и пак се разбъркват. По желание може да се добави копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: