Пържени тиквички с оцет и чесън

17/04/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Мезенце за ракийка "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 108
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 бр.
  • олио
  • оцет
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива, няма нужда да се бели, и се нарязва на кръгчета с дебелина 1-2 см.

В съд се слага около 1 пръст олио и се слага на котлона да се загрее.

Когато олиото се загрее, се подрежда 1 ред от тиквичките; трябва да са покрити с олио. Когато са изпържени, се вадят и се повтаря, докато се изпържат всичките парченца.

Когато тиквичките са изпържени, се поръсват със сол на вкус и се разбъркват, за да поеме добре. Нарязва се 1 скилидка чесън и се добавя при тиквичките.

Поливат се с оцет на вкус и пак се разбъркват. По желание може да се добави копър.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена Асенова
Много са хубави и скисело мляко вместо оцет.
0
0
NEVI
NEVI
22.04.2016 22:25
Тиквичките изпържени без брашно на мен са ми по вкусни. Аз слагам вместо копър, магданоз и пресен чесън не скилидки.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 16:34
и аз с магданоз повече ги харесвам и малко съвсем захар при оцета
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв