Гръцка баница

Гръцка баница
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
17/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене39 мин.
Общо69 мин.
Порции10
"Ето и нашето предложение за всички почитатели на сиропираните баници - Гръцка баница"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата с 1 ч.ч. захар. Прибавете половината олио, брашното, бакпулвера и орехите. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Разделете корите на две части. Наредете първата част в намазнена тава, като ги нарежете на ленти и ги разрошите. Изсипете плънката и разстелете равномерно.

Сложете втората част от корите, като работите по същия начин. Загрейте останалото олио и маслото. Нарежете баницата и полейте с горещата мазнина по прорезите. Изпечете до златисто.

Направете сироп от водата и захарта. Полейте баницата, като спазвате правилото горещ сироп – охладена баница или обратно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: