Карамелен пудинг

17/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4858912765
"Карамелен пудинг - Може да пропуснете основното ястие, но десертът - НИКОГА "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 053
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта в подходящ съд на котлона. Добавете внимателно горещо прясното мляко и разбъркайте.

След като карамелът се е разтворил в млякото, изсипете предварително разтвореното нишесте в малко вода отново с непрекъснато бъркане.

Кремът започва веднага да се сгъстява. Сложете ванилията и солта, разбъркайте добре и отместете от котлона.

Изсипете пудинга в купички и оставете да се охлади за 2 часа. Украсете с бадемите на люспи или с украса по избор и поднесете.

Рецептата е адаптирана от tedytitova.blogspot.bgподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар