gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със зеле в тенджера

Свинско със зеле в тенджера

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44195283191
Свинско със зеле в тенджера
Снимка: Валентин Миранов
1 / 2
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Ще искате да изядете само една чиния, но няма да можете, защото е ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • прясно зеле - 1 кг
  • домати - 2 бр. средно големи, червени
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • червен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме зелето в тенджера, посоляваме го и го омачкваме хубаво с ръка.

В тиган нарязваме лука и с малко олио го запържваме, след което добавяме нарязаните на дребно домати, червения пипер и нарязаното на едри кубчета или парчета месо и запържваме за около още 5 минути.

В намачканото зеле изсипваме запърженото месо с лука и доматите и доливаме вода.

Варим до готовност. Щом махнем яхнията от котлона, нарязваме копър и разбъркваме хубаво.

Свинското със зеле в тенджера е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: