Сладоледена Нуга

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Сладоледена Нуга
Снимка: marcheva14
1 / 3
18/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
"Това не е просто сладолед, това е произведение на изкуството, приготвено с много любов от нас за вас"

Необходими Продукти

  • сметана - 300 мл сладкарска (35 - 40 % масленост)
  • яйца - 4 бр.
  • портокали - 1/2 ч.ч. сок и кората от портокала (може лайм или лимон)
  • ром - 1 с.л.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 ч.л. ванилия екстракт
  • бадеми - 100 г счукани и обелени
  • сладко от вишни - и смокини или др. по избор (само плодовете)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

В три отделни купи се поставя сметаната, белтъците и в трета - жълтъците. Захарта също се разпределя равномерно по купите и продуктите.

Сметаната се разбива с миксер на сняг, също и белтъците, а жълтъците - до побеляване.

Портокаловият сок се затопля, за да се редуцира, и след като се охлади, се прибавя и ромът.

В купа с шпатула много внимателно се смесват жълтъците и сметаната и след това се добавят и белтъците. Разбърква се до еднородност на сместа, ванилия, сок от портокал, ром, начуканите бадеми, сладкото от плодове.

Дъното на кейкова форма с диаметър около 23 см се покрива със свежо фолио, но така че да обхване ръбчетата добре, също и стените ѝ. Изсипва се кремът и се поставя във фризер за 24 часа.

При сервиране се обръща кейковата форма в подходяща дълга чиния за сервиране.

Може да се покрие с обелени, леко запечени и счукани лешници.

PS: Яйцата в този прекрасен на вкус десерт и истински сладолед са сурови. Купувам само такива от големи вериги и въпреки това преди употреба добре ги измивам с препарати.

Източник: Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: