Тиквички по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Тиквички по гръцки1 / 6
24/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тези тиквички са хрупкави и леки, точно като в гръцките таверни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 - 4 броя
  • олио - за пържене
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.

Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки.

Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия, за да поемат мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
516
45
38
22
12
Дай твоята оценка: