Френска рибена чорба Буйабес

02/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Поне веднъж в живота си трябва да опитате буйабес - най-емблеманичната рибена чорба в Средиземноморската кухня!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 958
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Очистете опашките и главите на рибите и сложете да се вари бульон с тях заедно с 5 ч.ч. вода. Накиснете шафрана в малко гореща вода и прецедете рибения бульон.

Задушете в зехтина накълцаните лук, праз и целина до омекване. Прибавете нарязания чесън, дафиновия лист портокаловата кора, семето от копър, обелените и нарязани домати, шафранът с водата и рибения бульон.

Овкусете със сол и черен пипер. Когато заври, намалете котлона и добавете виното. Оставете да къкри 15-тина минути. Добавете почистените миди и след малко нарязаните скариди и риба.

След 8 минути извадете с решетъчна лъжица рибата и мидите, разпределете ги в дълбоки чинии. Добавете към супата мастиката и доматеното пюре и разбъркайте.

След още малко отнемете Френската рибена чорба Буйабес от котлона и разпределете в чиниите. Поднесете с парче франзела и поръсена с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

miau
miau
25.03.2015 17:28
super e,jali sme ja vav Franziaja
0
0
ДАКОТА БЕЙТС
ДАКОТА БЕЙТС
06.02.2014 14:46
ял ли си тая супа? не си!! затова пишеш глупости.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв