Панирани гъби

Панирани гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Панирани гъби1 / 2
26/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Поканете приятели на вечеря и ги нагостете с панирани гъби, за да ви запомнят с добро!"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг кладници
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 150 г
  • бира - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 100 - 150 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кладниците и ги бланширайте за 1-2 минути във вряща подсолена вода. Извадете ги и ги оставете да се отцедят добре. При нужда ги нарежете на парчета.

Разбийте в купа яйцата, прибавете брашното и разбийте до получаване на гъста каша. Добавете бирата и сол, черен пипер на вкус.

Потапяйте всеки резен гъба в панировката обилно и ги изпържете в сгорещено олио до зачервяване. Отцеждайте готовите панирани гъби върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 5
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: