Голяма торта с домашен крем

26/04/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 880
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 3 бр. бели
  • блатове за торта - 3 бр. какаови
  • сок от компот
  • За крема
  • яйца - 8 бр.
  • масло - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1600 мл
  • захар - 12 - 13 с.л.
  • ванилия - 4 пакетчета
  • брашно - 11 с.л.
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете всички блатове един върху друг. Разрежете ги на по-малки правоъгълници. Разменете ги, за да се редуват (като окрасата на тортата), да станат шахматно.

За крема: Сложете половината прясно мляко в тенджера на котлона, добавете маслото и захарта, загрейте. В останалата част от млякото разбийте яйцата, брашното и ванилиите. Когато млякото на котлона се загрее, прибавете на тънка струя сместа с яйцата. Бъркайте постоянно, за да не загори.

Когато получите необходимата гъстота, отстранете от котлона. В подходяща форма сложете един блат, сиропирайте с лъжичка от сока от компота и намажете с крема.

Редувайте така до последния блат. Най-отгоре и страните намажете обилно. Декорирайте по ваш вкус и се оставете да престои час-два на хладно, за да се стегне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар