gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с домати и чесън

Пиле с домати и чесън

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Пиле с домати и чесън
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Дайте на една опитна кулинарка няколко пилешки бутчета и ѝ осигурете свобода на действие, и тя такава гозба ще ви забърка, че пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете всяко пилешко бутче на две. Поръсете със сол и черен пипер.

Запечете осолените пилешки бутчета с малко олио и вода в загрята фурна на 200 C за 30 мин. до зачервяване.

Прибавете брашното, разбъркайте и го запечете за кратко в тавата при пилето.

Добавете консервата домати с малко вода, чесъна и захарта и разбъркайте добре.

Печете още около 15-20 минути докато се посгъсти сосът и накрая поръсете с нарязания магданоз.

Пилето с домати и чесън е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: