gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Много пухкави палачинки

Много пухкави палачинки

Много пухкави палачинки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
09/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции11
"Традицията повелява палачинките да са пухкави, защото само така ще се консумират с удоволствие и без никаква мярка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Прибавете водата и прясното мляко и разбъркайте. Добавете солта и брашно на части. Бъркайте непрекъснато и добавяйте брашно до получаване на палачинково тесто. Прибавете и щипката сода бикарбонат.

Загрейте тигана, намажете с масло и изсипете един черпак от тестото. Разстелете по дъното на тигана. Печете до получаване на кафеникав загар.

Обърнете от другата страна и изпечете по същия начин. Готовата палачинка намажете с масло. Процедирайте така до изчерпване на палачинковото тесто.

Поднесете много пухкавите палачинки със сирене или любимо сладко, течен шоколад и айран.

Може да ги използвате за направата на сладка или солена палачинкова торта.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: