gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Нервозни гъби

Нервозни гъби

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3106624
26/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • хималайска сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват хубаво и се нарязват на средно едри парчета, ако са дребни се оставят цели. В дълбок тиган се загрява олио.

Гъбите се слагат в олиото и когато се запържат леко се поръсват с черен пипер и се разбъркват хубаво. След още около 30 секунди се поръсва отново с черен пипер и се разбърква.

Когато са почти готови се добавя и 1 к. л. лют червен пипер, разбърква се отново и се оставят да се изпържат.

Изваждат се в чиния и се посоляват с хималайска сол. По желание може да се поръсят със ситно нарязан пресен копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: