Дряновска манджа

29/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Да те поканят да опиташ дряновска манджа е чест, която се полага само на заслужилите я "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 253
  • Преглеждания за месеца296
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем чушките и ги обелваме, като ги запазваме цели с дръжките. Посоляваме ги и изпържваме в загрято олио.

Настърганите домати изсипваме върху чушките в тигана и 30 минути задушаваме на тих огън.

Счукваме чесъна с щипка сол.

В 2-3 с.л. хладка вода размиваме брашното и го прибавяме към ястието заедно със счукания чесън.

Варим още четвърт час и изсипваме на тънка струйка разбитите яйца, смесени с 2-3 с.л. вода и също толкова лъжици от соса на чушките и доматите от тигана.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар