Сочни ароматни ребърца

27/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719865
"Извинете ни, но сочни, ароматни ребърца ни викат спешно в трапезарията, вие продължавайте да си ровите във Фейсбук без нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 038
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и счукайте скилидките чесън, сложете ги в купичка и добавете соевия сос, зехтина и кетчупа. Разбъркайте и добавете всички сухи подправки, отново разбъркайте.

Нарежете ребрата на приблизително еднакви парчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте с получената марината. Натъркайте хубаво с ръце месото, така че да се овкуси добре с маринатата.

Покрийте тавата с домакинско фолио и оставете в хладилника за няколко часа. Когато месото се е мариновало, махнете домакинското фолио и сипете бирата, покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната на 200 градуса за 1 час.

След час намалете градусите на 180, махнете фолиото и запечете още около 30мин до златисто кафяв загар. Поднесете с гарнитура от картофи, зеленчуково пюре или зелена салата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Албена Асенова
Аромата и от снимките се носи.Огладнях.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.05.2016 18:49
Вкусотия са,Албенка,препоръчвам ги :)
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 16:29
а да попитам, че това ми е голям проблем- после тавата как миете моята загаря много отстрани от сосчето?
0
0
цветослава киркова
Аз пръскам с обезмаслител, направо светва :) а ребърцата са страхотни!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.05.2016 18:48
С препарат и гъба,когато тавата се измие веднага,а не се оставя да засъхне за другия ден се почиства идеално
0
0
Валентин Миранов
Вкусни и ароматни. Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв