Пиле с уникален вкус

25/01/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69395920225
"Нямаме думи да опишем вкуса на това пиле, както показва и името на рецептата, но гарантираме, че ще се влюбите в него от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
189 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 120 948
  • Преглеждания за месеца25951
  • Преглеждания за седмицата1658
  • Коментирана33 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена189

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене.

Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете на парчета. Сложете в тава пилешките парчета месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес.

С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета. Налейте виното и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото и печете още 20 минути.

Настържете кашкавала на ренде, извадете тавата поръсете обилно с него върху месото и поставете отново във фурната до разтопяване на кашкавала около 10 мин.подобни рецепти тук

5 61
4 9
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (33)

Radoslava Miteva
Radoslava Miteva
30.01.2019 22:59
Здравейте. Мога ли да заменя гъбите с нещо друго и какво, тъй като вкъщи не обичат гъби? Благодаря
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
31.01.2019 01:04
Здравейте, няма нужда да ги заменяте, щом не ги обичат просто не ги слагайте, и без гъби става чудесно :)
0
0
Деси Накова
Деси Накова
13.01.2019 09:42
Сготвих ги и се получиха фантастични! Благодаря за идеята!
Толкова бързо се изядоха,че не можах да направя снимки
0
0
Vesi Mekova
Vesi Mekova
04.01.2019 19:13
Стана чудесно но вместо кашкавал сложих яйце :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв