gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Домашен козунак, месен на миксер

Домашен козунак, месен на миксер

Sevinch AdilSevinch Adil
Новак
3013738144
Домашен козунак, месен на миксер
Снимка: Sevinch Adil
1 / 3
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Трудно се правят домашни козунаци, защото изискват много месене, но когато използвате миксер, приготвянето им се превръща в детска игра"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за миксер. Слагам всички продукти в дълбока купа.

Много лепнещо става тестото, остъргвам стените с намазнени ръце, слагам тестото върху намазнена маса и сгъвам на плик десетина пъти.

Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.

Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.

Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса.

Домашният козунак, месен на миксер е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
40
31
20
11
Дай твоята оценка: