Класически ореховки

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3742k8332k5
Класически ореховки
Снимка: Росица
1 / 12ВИДЕО
26/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Перфектните ореховки, приготвени по изпитана класическа рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.

Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.

Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.

Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.

Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
41
30
20
10
Дай твоята оценка: