Пастет Шийтаке

plovdivchankaplovdivchanka
Новак
2
Пастет Шийтаке
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
28/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Този пастет Шийтаке се хапва с домашни брускети или хрупкаво хлебче, невероятно вкусен"

Необходими Продукти

  • гъби шийтаке - 60 г
  • моркови - 2 средно големи
  • маслини - 5 бр. обезкостени
  • тофу - 150 - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1/2 лъжичка
  • зехтин
  • соев сос - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите гъби шийтаке се заливат с вряла вода и се захлупват за половин час, докато се хидратират добре, след което се изваждат и нарязват.

Морковите се настъргват, магданозът се почиства от дръжки, измива и нарязва. Всички съставки се задушават в зехтина, заедно с половин чаша вода и сол на вкус.

Когато поомекнат се пасират заедно с тофуто на гладък пастет, към който се добавя черен пипер, соев сос и сок от лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: