gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домати със зехтин и розмарин

Домати със зехтин и розмарин

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Домати със зехтин и розмарин
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
2
"Печените домати са нещо уникално...а поднесени върху филийки с малко сирене - магия!"

Необходими Продукти

  • домати - 2 кг (по - месести например сорт Рома)
  • розмарин - 1 връзка
  • чесън - 15 скилидки
  • зехтин - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги нарежете на четвъртини. Отстранете семките. По желание може преди това леко да ги бланширате и да ги обелите.

Подредете ги в тава, застлана с алуминиево фолио.

Направете отделно маринатата, като в купичка със зехтина добавите нарязания розмарин, пресования чесън.

Напръскайте добре доматите с маринатата и ги овкусете със сол.

Изпечете ги в слаба фурна на 150 градуса за около 3-4 часа или докато се поизсушат.

Рецептата е адаптирана от Йоли.

Доматите със зехтин и розмарин са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: