gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Суров чийзкейк с боровинки

Суров чийзкейк с боровинки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Суров чийзкейк с боровинки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 8
30/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Предупреждаваме ви да си оставите повече празно място в стомаха, защото този суров чийзкейк с боровинки е наистина, ама наистина много вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите или ползвайте блендер, за да ги смелите.

Разтопете маслото. Сложете бисквитите в купа, добавете меда и маслото и намачкайте хубаво с ръце до получаване на бисквитено влажно тесто.

Вземете форма за торта и сложете сместа на дъното и разпределете по цялата повърхност равномерно.

Сложете в хладилник за 15 минути да стегне.

Направете чийзкрема, като в купа смесите крема сиренето, сметаната и пудра захар. Разбъркайте с тел до хомогенна смес.

Разтворете едно пакетче желатин в малко студена вода, оставете го да набъбне, след което го разтворете до течно състояние на водна баня или в микровълнова. Внимавайте желатинът да не кипне. Охладете и го сложете към млечната смес.

Извадете формата от хладилника, сложете чийзкрема, изравнете и сложете в хладилника да стяга за няколко часа. Накрая разтворете другия желатин по същия начин.

Сложете сладкото в купа и разбъркайте, добавете разтворения желатин и пак разбъркайте.

Тази боровинкова смес изсипете внимателно върху желиралата се млечна смес във формата.

Сложете отново в хладилник за няколко часа.

Когато чийзкейка се е стегнал махнете ринга и нарежете на парчета.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: