Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети с коричка от билки и пармезан

Агнешки котлети с коричка от билки и пармезан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Агнешки котлети с коричка от билки и пармезан4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
48 мин.
Порции
2
"Ароматни котлети с хрупкава коричка. Истинско пиршество за небцето!"

Необходими Продукти

  • За котлетчетата
  • агнешко месо - 2 бр. парчета гръб с по 4 ребра на всеки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • зехтин
  • За коричката
  • хляб - 2 филии препечен
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 3 с.л.
  • мащерка - 3 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • мента - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете излишните тлъстини от агнешките котлети и по желание може да оголите коста за по-хубав външен вид.

Гответе котлетите цели за запазване на соковете. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в тиган на силен огън. Запечатайте котлетите за 2-3 мин. до златисто.

Прехвърлете ги в тавичка за печене и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

Междувременно направете коричката.

В блендер сложете препечения хляб, билките и пармезана. Блендирайте, докато всичко се смеси много добре и стане на ситни зелени трохи. Добавете супената лъжица зехтин и отново блендирайте.

Извадете тавата с котлетите от фурната. Намажета ги с горчица. Оваляйте в сместа с пармезан и билки много хубаво. С ръка залепете колкото можете повече от коричката.

Оставете месото за няколко минути да почине. Върнете обратно във фурната и допечете за 5 минути. След като ги извадите, оставете ги за 5 минути да починат и след това нарежете. Поднесете с гарнитура за агнешко по избор.

Агнешките котлети с коричка от билки и пармезан са готови.

Рецептата е адаптирана от angellovescooking.blogspot.bg

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
чудесна рецепта, браво
30.04.2016 23:38
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Що не ме питаш как ги транжирах...като ги бях застъпила и с капки пот по челото...пуснах форум на тема по този въпрос :) ако някой знае някаква техника да я сподели :) аз в Masterchef такива напъни като моите да ги нарежат не съм видяла а повечето ги готвят цели и после ги режат. Не вярвам до сила да е...
30.04.2016 19:57
2
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
страхотни са,но не съм виждала да се продават така транжирани котлетчета,виждала съм по кулинарните програми че ги приготвят но не съм попадала на такива.
30.04.2016 19:50