gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак без сплитане

Козунак без сплитане

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k12k5
Козунак без сплитане
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
01/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не е важно да сплетете козунака, важно е да е вкусен, а този е направо номер 1"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията.

Брашното пресейте, поръсете го с щипка сол и направете кладенче. В него сложете оцет и разбитите яйца.

Разтворете маята в топло мляко. Оставете да шупне.

Замесете тестото, като постепенно наливате от маята с млякото. Месете до получаване на гладко меко тесто.

Вземете олиото и на части го добавете в тестото, като при всяко добавяне на олиото, месите тестото до пълното му поемане.

Оставете покрито с домакинско фолио на топло да втаса.

Когато видимо е увеличило обема си, разделете тестото за два малки или един голям козунак.

От тестото направете топчета с приблизително еднакъв размер, разточете ги леко и във всяко сложете по малко стафиди, омесете пак на топче и поставете във дълбока тава покрита с хартия за печене.

Така направете всички топчета. Оставете козунака да втаса отново.

Намажете с разбит белтък и поръсете със захар.

Печете на 160-170 градуса за около 40 минута, ако започне да прегаря, го покрийте с алуминиево фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: