Лучник с мляно месо

01/05/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719875
"Все се чудим, когато лучникът е пълне с месо, не е ли по-редно да му викаме месник? И докато се чудим, той взе, че изстина "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 042
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче, сложете сол, яйце, кисело мляко и масло.

Маята разтворете в топло прясно мляко и оставете да шупне.
Размесете всичко, като добавяте от маята до гладко еластично тесто.

Оставете да втаса за час на топло.

Запържете лука и каймата до златисто, добавете подправките и махнете от котлона. Охладете.

Вземете тестотои го разточете на кръгла кора, сложете плънката и навийте на руло.

Намажете форма за кекс с масло или олио и сложете в нея вулото.

С помощта на ножица направете няколко разреза с разстояние един от друг по тестото.

Намажете с жълтък и поръсете със сусама.

Печете на 170 градуса около 40мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

цветослава киркова
просто перфектен .
0
0
Веселина Константинова
Много апетитно! Страхотна идея!
0
0
Ваня Благоева
Страхотна вкуснотия!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв