Басбуса - Арабско реване

01/05/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719875
"Внимание, внимание! Това арабско реване е най-вкусното реване, което може да опитате "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 493
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете киселото мляко, кокосовите стърготини, бакпулвера, разтопеното масло, какаото и ванилия. Разбъркайте, сипете и гриса, отново разбъркайте.

Намаслете форма с падащ ринг с диаметър 26 см. Изсипете сместа в нея. Сложете да се пече до готовност на 180 градуса.

Оставете да се охлади и нарежете на парчета.

Направете захарен сироп, като в касерола сложите водата и захарта, загрейте и оставете да кипне, добавете сока и кората на половин лимон, разбъркайте и оставете да поври до получаване на сироп.

С този сироп полейте реването.

Оставете за поне 6 часа, да се сиропира, най-добре консумирайте на другия ден.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Харесва ми така с какао! Много е приятно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв