Пълени ябълки с карамелен сос

01/05/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе ябълките, като отрежете капачетата, без да отстранявате дръжките. Отстранете вътрешността с помощта на лъжичка. Натрийте вътрешността на ябълките с пудра захар.
Запечете леко орехите.

Направете плънка, като нарежете сушените плодове, добавите орехите, пудрата захар и няколко капки лимонов сок.

С тази смес напълнете издълбаните ябълки. Наредете ги в подходяща тава, на дъното на която сте налели малко вада. Сложете капачетата и запечете ябълките в предварително загрята фурна за около час на 180-190 градуса. Ако се наложи, по време на печенето долейте още вода.

Направете соса, като разтопите захарта с 1-2 с.л. вода до получаване на карамелен сос. Прибавете последователно сметаната, маслото, ванилията и уискито. Гответе внимателно на бавен огън, до получаването на гладък сос.

Охладете ябълките и соса. Подредете в десертни чинии. Украсете с фурми и поръсете с орехи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
До сега не съм пробвала подобен десерт, но идеята ми хареса.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв