Гюзлеме със спанак и извара

02/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Имате ли си любима рецепта за гюзлеме?"
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 074
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресятото брашно, маята и солта и разбъркваме. Прибавяме постепенно хладка вода и замесваме умерено твърдо тесто. Покриваме и оставяме тестото да втаса за 40 минути.

Разделяме тестото на топки с големината на яйце, ръсим топките с брашно и ги разточваме на кора с големината на съда, в който ще ги печем.

Върху половината кори разпределяме предварително приготвената плънка от изчистения и ситно нарязан спанак, към който сме прибавили изварата. Покриваме ги с останалите кори и внимателно притискаме краищата им.

Печем гюзлемето с предварително загрят тефлонов тиган от двете страни.

Намазваме ги с масло и сервираме топли.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 09:04
любима закусчица, а за който не му се меси става страхотно и с готови кори
1
0
Джемиле Чешлиева
Поднесено от турската кухня
0
0
Ваня Благоева
Страхотна идея, до сега не съм приготвяла подобно нещо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв