gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Пълнени малки хлебчета с яйца

Пълнени малки хлебчета с яйца

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9823k2
Пълнени малки хлебчета с яйца
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
08/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Ето и поредното доказателство как с малко продукти и много фантазия може да спретнете истинско кулинарно вълшебство"

Необходими Продукти

  • За 1 хлебче
  • хляб - 1 бр. пълнозърнесто хлебче
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 15 - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
  • чесън - пресен, листа за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлебчето се издълбава внимателно с нож.

След като сме издълбали хлебчета, чукваме вътре едно яйце, като внимаваме да не се спука жълтъкът.

Кашкавалът се настъргва и се поръсва по краищата на хлебчето (яйцето да е открито), поръсваме с малко шарена сол върху кашкавала и печем в загрята на 200 градуса фурна само на горен реотан.

След като се е сготвило яйцето, изваждаме бохчата от фурната, поръсваме малко сол и черен пипер върху яйцето и с малко ситно нарязани листенца чесън по краищата.

Пълнените малки хлебчета с яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: