Козуначена торта за 20 минути

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Козуначена торта за 20 минути
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
03/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Признайте си, че идеята да спретнете торта и то за по-малко от 20 минути, е доста привлекателна, да не кажем направо неустоима"

Необходими Продукти

  • козунак - 500 г
  • заквасена сметана - 800 г
  • сладко от малини - 150 г
  • шоколад - 100 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви е останал козунак от Великденските празници, може да го превърнете в страхотен десерт. За целта ви трябва кръгла дълбока купа, аз ползвах тази от миксера, може и купа за салата. Вземете един найлонов плик и го сложете разтворен в купата, така че да покрива дъното и стените ѝ, а краищата му да стърчат навън.

Нарежете козунака на тънки парчета и го наредете по стените на купата, като ги застъпвате леко. На дъното сложете също парче козунак. В отделна купа сложете сметаната, сладкото и шоколада, нарязан на малки парченца. Разбъркайте до еднородна смес.

Сипете половината от тази смес в купата с козунака, намажете и страничните парчета, в средата сложете пак парчета козунак, сипете пак останалата сметана и завършете с козунак, който трябва да наподобява капак на края на купата.

Съберете стърчащите краища на пликчето и завийте отгоре последния ред. Вземете една чиния и хубаво притиснете отгоре. Оставете така приготвената торта в хладилник за няколко часа да стегне.

Преди поднасяне отворете плика, сложете голяма кръгла чиния и обърнете купата в нея. Получава се кръгла торта, наподобяваща топка. Махнете внимателно пликчето и пожелание поръсете с пудра захар или шоколад. Тортата се приготвя за по-малко от 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: