gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Мариновани свински шишчета на скара

Мариновани свински шишчета на скара

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9822k2
Мариновани свински шишчета на скара
Снимка: Наталия Петрова
1 / 6
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Чудесна идея за скара, а как ухае само ..."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 5 - 6 бр. червени
  • лук - 5 малки глави
  • За маринатата
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • захар
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си 10 дървени шишчета.

Маринатата приготвяме, като в купа с капак сипваме соевия сос, водата, малко чубрица, черен и червен пипер, щипка захар и сока от главата кромид лук (настъргваме или смиламе лука и след това го изстискваме) и разбъркваме.

Месото се нарязва на хапки и се сипва в маринатата, оставя се да престои за поне 2 часа.

След като месото се е мариновало, почистваме чушките, нарязваме ги на парчета и ги слагаме при месото.

Лука също го почистваме, режем главичката на две и я слагаме при месото, разбъркваме и започваме да набождаме на шишчетата.

Редуваме месо чушка и накрая едно парче лук.

Печем на загрята скара (не много силна) като завъртаме шишчетата да се изпекат от всички страни.

Маринованите свински шишчета на скара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: