Агнешка дроб-сарма с лешници

04/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф749308266
"Дълго търсихме тайната съставка на вкусната дроб сарма - оказаха се лешниците "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • дроб - 2 бр. агнешки
  • ориз - 2 в. ч.
  • масло - колкото кибритена кутия
  • олио - 1/2 к. ч.
  • лук - 1 глава
  • лешници - 25 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода и сол да кипнат. След това се добавя дробът и се оставят да врат около 20-30 мин. След това двата дроба се измиват добре, отцеждат се и се оставят да се охладят, след което се нарязват на малки парчета.

Оризът се слага в хладка солена вода за 30 мин., за да престои. След това се измива и се изцежда.

Маслото се разтопява в олио, добавя се лукът и счуканите лешници. Запържват се се до омекване. Отделно се слагат 3 в. ч. вода да заври.

Продуктите се изсипват в подходяща тава, след което се добавя оризът. Добавя се надробеният дроб, черен пипер, сол и червен пипер на вкус. Пече се във фурна за 30 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар