Агнешко бутче с джоджен

04/05/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф298861802
"Значи, джодженът за агнешкото бутче е като чесънът за шкембето - поотделно съществуването им е напълно безполезно"
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 550
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг бутче
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л. непълна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 шепа, пресен
  • масло - 70 г
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме бутчето. Намазваме го от всички страни със сол, черен пипер и червен пипер. Слагаме го в тавата, в която ще го печем.

Нарязваме на дребно листенцата джоджен и с тях поръсваме месото. Оставяме така да престои половин час, за да може да си поеме ароматите.

Преди да го поставим във фурната, слагаме върху бутчето парченца масло и наливаме отстрани водата в тавата.

Печем 1 час на 180 градуса, след което го обръщаме и печем още час и половина, като го поливаме няколко пъти със сосчето, което се е образувало в тавата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар