Великденско предястие

04/05/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене7 мин.
Общо22 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 597
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват. Трябва да са твърди, а не рохки.

Когато изстинат, се обелват и се разрязват по дължина на две половини. Изважда се жълтъкът и се слага в купа.

Лодките от белтък, които са се образували, се подреждат една до друга в чинията, в която ще се сервират.

Жълтъците заедно с малко сол се намачкват и към тях се добавят майонезата и крема сиренето. Всичко това се обърква до еднородна смес.

С тази смес с помощта на чаена лъжичка се пълнят белтъчените лодки. Във всяка лодка се слага около лъжичка и половина. Накрая по желание може яйцата да се поръсят с малко червен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Добра идея за неизядените яйца след Великден
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв