gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пълнено Агне»Пълнено агне с дреболии, гъби и ориз

Пълнено агне с дреболии, гъби и ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
Пълнено агне с дреболии, гъби и ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
395 мин.
Порции
20
"С наша помощ приготвянето на вкусно пълнено агне ще се превърне от кулинарно предизвикателство в детска игра, в която се залага само на добрия вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете агнето. Отвътре го осолете добре. Запържете последователно лука, гъбите, предварително сварените и нарязани агнешки дреболии и ориза.

Добавете сол и подправки на вкус. Зашийте агнето и го намажете цялото със смес от червен пипер, сол и олио.

Поставете го в подходяща тава, върху лозови пръчки поставени кръстато.

Налейте вода и покрийте с фолио. Печете на бавен огън, около 5-6 часа.

Периодично го поливайте със соса от тавата. Накрая махнете фолиото и допечете пълненото агне до образуване на златиста и хрупкава коричка.

Пълненото агне с дреболии, гъби и ориз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: