Ориз по китайски

К КК К
Готвач
1576801698801
09/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Обичате да похапвате в китайски ресторант? А защо не си приготвите вкусен ориз по китайски вкъщи"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • грах - 1 шепа или повече
  • сол
  • соев сос
  • моркови
  • яйца - 1 бр.
  • пилешко месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява и наситнява на малки късчета. Оризът се сварява на пара.

През това време в дълбок тиган се слага олио да се нагрее и в него се слага да се запържи оризът, след това към него се добавя грахът и рендосаният на ренде морков.

След това се разбива яйцето и се сипва постепенно отгоре през цедка и непрекъснато се бърка.

Друг вариант е да разбиете яйцето, да го изпържите на омлет, да го нарежете на ленти и накрая да го добавите към ориза с пилешко.

Запържва се добре, оризът да не е сплъстен, добавя се соев сос и малко сол и пилешкото месо.

Разбърква се добре и се сваля от огъня оризът по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: