Ориз по китайски

К КК К
Готвач
1576921681k1
Ориз по китайски
Снимка: Evgenia
2 / 6
09/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Обичате да похапвате в китайски ресторант? А защо не си приготвите вкусен ориз по китайски вкъщи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се сварява и наситнява на малки късчета. Оризът се сварява на пара.

През това време в дълбок тиган се слага олио да се нагрее и в него се слага да се запържи оризът, след това към него се добавя грахът и рендосаният на ренде морков.

След това се разбива яйцето и се сипва постепенно отгоре през цедка и непрекъснато се бърка.

Друг вариант е да разбиете яйцето, да го изпържите на омлет, да го нарежете на ленти и накрая да го добавите към ориза с пилешко.

Запържва се добре, оризът да не е сплъстен, добавя се соев сос и малко сол и пилешкото месо.

Разбърква се добре и се сваля от огъня оризът по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Лесно и изглежда ще е вкусно ще си го приготвя.
14.11.2019 22:17
Яница Николова
Яница Николова
Апетитно изглежда, аз запържвам яйцето отделно и накрая го прибавям. А вместо грах може зелен лук, зелена чушка, спанак , а предполагам и зеле. Търпи всякакви вариант с пилешко, свинско, морски дарове и др.
18.05.2018 23:45
4
Ани То Ани
Ани То Ани
Китайско ястие без китайска сол не струва !
25.07.2017 11:36
1
2
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Апетитно,почти като в китайски ресторант.
11.05.2016 19:33
4
1
К К
К К
е снимката е найстина на ориз по китайски
11.05.2016 17:21
7
1