Пирог с ароматна плънка

06/05/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции3 бр.
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 400 мл топла
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 1.2 кг
  • За плънката
  • кайма - 300 г
  • лук - 2 - 3 глави, големи
  • гъби - 1 буркан (малък), нарязани
  • червен пипер - 1 с.л.
  • пикантина - 1 с.л.
  • джоджен - на вкус, сух и стрит
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маята, захарта, водата, киселото мляко, яйцата, олио и оцета, брашното премесено със солта, се замесва меко не лепнещо тесто.

Покриваме и оставяме да втасва на топличко. През това време приготвяме плънката. Запържвам каймата, лука гъбите. Подправям с червен пипер, пикантина, сух гьозум, стрит, черен пипер.

Щом тестото втаса, късам две топки от него. Разточвам едната топка, която я слагам в намазнена форма за пай. Изсипвам плънката и отгоре разточвам и покривам с другата кора. Надупчвам с вилица и слагам да пека в загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари (2)

цветослава киркова
Много обичам подобен вид ястия, страхотен е .
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
07.05.2016 16:04
Благодаря, наистина е много вкусно!
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
06.05.2016 16:46
Невероятна вкусотия е!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв