Пълнен заек с ориз
Zec punjen pirinčemStuffed Rabbit with Rice

Пълнен заек с ориз

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629245505693
Пълнен заек с ориз
Снимка: NEVI
1 / 3
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции10
"Заповядайте на вечеря, приятели! Днес приготвяме пълнен заек с ориз на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете заека в подходяща тава, направете марината от подправките и олиото и намажете заека от всички страни.

Сложете ориза в тенджера с вода и сварете до полуготовност. В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязаните на дребно лук и дреболийки, прибавете отцедения ориз и подправете.

Свалете от котлона и с готовата плънка напълнете заека. Зашийте го с конец или клечки за зъби и завържете крачетата с конец, за да запази формата си при печене.

Налейте виното и малко вода и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност, като от време на време го поливате със соса, за да не стане сух.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: