Ашуре с канела
Ašure sa cimetom

Ашуре с канела

Ашуре с канела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
08/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Защото сте ни приятели ще ви кажем, че любимият ни десерт е най-вкусен, когато добавите и канела"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива, заливаме със студена вода и варим, докато омекне и зрънцата се напукат.

Прибавят се захарта, стафиди, но може и без тях.

Нишестето се разтваря с малко студена вода и сипваме при житото.

Бърка се на слаб огън, докато се сгъсти. Разпределя се в купички и сервираме. Може да се поръси със смлени орехи, щипка канела и стафиди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: