Пълнен заек на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Пълнен заек на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
08/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Остава само да напълним догоре чиниите и да му се насладим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива много добре и се осолява. В малка тенджера запържваме лука, дробчетата от заека с ориза, джоджена и пипера.

Добавяме малко водичка и така ври съвсем малко. Дърпаме от котлона и с тази смес пълним заека. Може да се добавят и малко гъби.

Зашиваме заека и го слагаме в плаке. Отделно сме нарязали още лук и него добавяме в плакето с вода, малко олио и сол.

Покриваме с алуминиево фолио и печем около час. Вадим от фурната и слагаме другата чаша ориз да поеме водата и пак покриваме с фолиото.

Най накрая малко запичаме без фолио, за да се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: