Агнешко печено във фурна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
09/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Пролетта е любимият ни сезон! Познайте защо"

Необходими Продукти

  • агне - 1 бр. малко цяло
  • масло
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • Марина
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • мащерка
  • кимион
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстисква се сокът на лимона и портокала. Чесънът се надробява на колелца.

Агнешкото бутче се посолява добре. Върху агнето се правят дупки или разрези с нож и се слагат вътре колелцата чесън. Агнето се поставя в голяма тава и се залива със сока от лимон и портокал. Поръсва се по вкус с мащерка, черен пипер и кимион. Покрива се добре с фолио и се оставя на хладно за една нощ.

След това се изкарва от марината, слага се в тава за печене, маслото се оставя при стайна температура да омекне и се маже агнето отгоре.

Добавя се 2-3 водни чаши вода, зехтин и се покрива с фолио. Пече във фурна на на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Жаклин Тонгурян
Жаклин Тонгурян
Браво!.Вкусна и интересна рецепта.
06.05.2018 17:59
Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Браво. Става страхотно!
08.04.2018 16:11
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Интересна рецепта.
10.05.2016 08:44
1
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Щом се приготвя пиле с портокали ,защо да няма и агнешко с цитруси Браво за идеята ,интересно е !
09.05.2016 20:59
3
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Това не е традициона българска рецепта.С портокала ще ми е много интересен вкуса.
09.05.2016 16:30
2
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Страхотно изглежда, но има и доста подправки който ние не слагаме по нашия край, като например кимион........
09.05.2016 14:43
2
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Потекоха ми лигите! Браво!
09.05.2016 12:36
2
2