Ангелски кекс

23/09/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Наричат го ангелски, защото има вкус на кекс, приготвен в Рая "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10 парчета
  • Преглеждания общо16 088
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар - 2 ч.ч. пудра
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч. пресято
  • яйца - 1 и 1/2 ч.ч. белтъци на стайна температура (от около 10 - 12 яйца)
  • сол - 3/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • ванилия - 3/4 ч.л. екстракт
  • лимони - 1 и 1/2 ч.л. настъргана кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте заедно 1/2 ч.ч. от пудрата захар и брашното и оставете на страна. В голяма купа разбийте на сняг белтъците, солта и бакпулвера. Превключете на по-ниска степен на миксера и постепенно добавете останалата 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар.

Бийте, докато жълтъците станат хомогенни и гланцирани. Прибавете ванилията и лимоновата кора. Пресейте още веднъж 1/4 от брашното към белтъците и разбъркайте, докато се смеси, но вече с шпатула.

Прибавете останалите 3/4 от брашняната смес на 3 пъти и бъркайте до пълното й поемане. Изсипете сместа в тава или форма за печене с отделящо се дъно с диаметър 25 см, предварително намазнена. Сложете Ангелския кекс да се пече за 35-40 минути.

Щом е готов при лек допир с пръст трябва отново да се надига. Готовият сладкиш се обръща още топъл и щом се охлади се отделя от формата. Поднася се поръсен с пудра захар или глазура по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0

Коментари (6)

иван
иван
26.05.2014 02:32

снимка
0
0
suzana
suzana
26.05.2014 02:21


Ангелска торта
1
0
АНГЛЕЛСКО КЕКСОВА
АНГЛЕЛСКО КЕКСОВА
16.02.2014 21:05
Как да не сте разбрали-толкова подробно и ясно обяснение-прочетете го пак и никога не го правете!...:П
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв