Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Невероятно пилешко с лук на фурна

Невероятно пилешко с лук на фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Невероятно пилешко с лук на фурна
Снимка: Наталия Петрова
1 / 11с Видео
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Уникална вкусотия, която веднага добавяме в графа любими. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 5 глави големи
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 40 г
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • пресен чесън - 3 - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се овалват в олио и сол и се слагат в тавичка да се пекат на 200 градуса за 10-15 минути.

Докато бутчетата се пекат почистваме и нарязваме на полумесеци лука, слагаме го в купа, поръсваме с щипка сол, 2 с.л. олио, нарязания на ситно магданоз, щипка черен и щипка червен пипер, както и с щипка чубрица, разбъркваме хубаво с лъжица да се смесят съставките.

След като пилето се е позапекло, изваждаме тавичката от фурната, изваждаме месото в една чинийка и изсипваме лука и подправките в тавичката, прибавяме и маслото и след това слагаме върху лука месото, връщаме обратно във фурната.

Печем още 10 минути докато лукът се запече. В купа разбъркваме хубаво прясното мляко и брашното и след като лукът и пилето са хванали коричка ги заливаме с млякото.

Печем още 15 минути или до готовност. Ако е необходимо добавяме още сол. След като извадим тавичката от фурната поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
526
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Стоянова
Румяна Стоянова
Много вкусно! Браво! Само че аз имах нужда от още 10 минутки за желаният резултат:))
03.07.2019 21:34
Потребител#190158
Потребител#190158
Много добро ястие и много вкусно! Браво!
14.04.2018 14:51
5
1
Магданозка
Магданозка
Простичко и много вкусно ястие.Харесва ми това, че е без кашкавал,топени сирена,сметани,майонези и т.н.Простичко,лесничко и вкусничко.
23.09.2016 22:43
27
3
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
И аз бих изключила чубрицата.Мисля,че и пресният лук е идеално допълнени.
11.05.2016 19:23
20
8
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Направих го и си го хапнахме даже :)
Следвала съм рецептата като съм изключила чубрицата,не я сложих и към кромида добавих и няколко стръка пресен лук.Страхотно вкусно,получи се и леко сосче,което дори мислех че от брашното ще се сгъсти много,но стана както го харесвам.Прясното мляко не се усеща,вероятно защото и количеството му е малко и в никакъв случай не стои тежко,напротив-леко и приятно на вкус.
Наталка,облизахме си пръстите :)
11.05.2016 19:18
18
3
3
Покажи всички подкоментари
Yana G.
Yana G.
Много вкусно. Приготвям го по почти същия начин, само че аз добавям и моркови. Много ми харесват в комбинации с пилешко месо.
11.05.2016 08:43
3
4
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
аз добавих и домати от консерва ,вкуса наистина е уникален - вкусотия
11.05.2016 06:06
3
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Уникална вкусотия! Тази рецепта веднага я добавям в любими и тези дни ще я опитам.Обожавам такива гозби :) Страхотно е!
10.05.2016 18:22
2
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Така сготвено става много сочно,а и соса е много вкусен
10.05.2016 12:29
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда супер вкусно!
10.05.2016 11:50
3
1
1
Покажи всички подкоментари
цветослава киркова
цветослава киркова
Много ми харесва рецептата, и тъй като често готвя пилешко следващия път ще го приготвя по този начин, досега не съм прибавяла прясно мляко.
10.05.2016 11:22
3
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много е вкусно. Благодаря за рецептата.
10.05.2016 11:22
2
3
Потребител#167180
Потребител#167180
Чудесно изглеждат!
10.05.2016 10:34